VHF/SRC distanskurs

Medborgarskolan
Papperstidningarna blir färre

Båtnytt och Vi Båtägare är numera en tidning


Bengt Utterström 2016-01-29


Båtnytt och motorbåtstidningen Vi Båtägare har slagits ihop till en tidning. Under många år har dessa tidningar haft gemensam ägare, men förlagen har varierat. Nu är det norska Egmont som äger tidningarna. Först lades Segling ned och nu har nästa stora omstrukturering gjorts.

DagensBåtliv.se önskar nya Båtnytt lycka till och vi hoppas på att få se vassa reportage och tester där redaktionen vågar ta ut svängarna och flitigt delar med sig av vad den ser och hör.

Nedan följer chefredaktör Max Carlgrens presentation av nya Båtnytt:

Båtnytt och Vi Båtägare har slagits samman till en tidning och det första numret av nya Båtnytt kom ut i januari. Tidningen görs av redaktionen som tidigare gjort Vi Båtägare och med frilansar som tidigare arbetat med båda tidningarna.

Nya Båtnytt kommer att fokusera på tester av nya motorbåtar samt segelbåtar. Eftersom motorbåtar utgör en mycket stor del av de nya båtar som produceras och säljs kommer tonvikten att ligga på motorbåtstester. Båtnytt kommer att skriva om båtar som är relevanta för svenska läsare. Jämförande tester kommer att vara ett ständigt återkommande innehåll och testade märken och storlekar på båtar kommer att vara sådana som säljs i Sverige.

Teknikbevakningen kommer att vara fortsatt viktig och för Båtnytt klassiska reportage som exempelvis resmål kommer också att finnas kvar. Vi Båtägare och Båtnytt har båda satsat mycket på båttester, så läsarna kommer att känna igen sig oavsett vilken tidning man läst tidigare. Vissa inslag i tidningarna kommer att försvinna, men målet har varit att behålla alla viktiga delar i den nya tidningen. 

Redaktionen, som består av chefredaktör Max Carlgren, redaktör Mikael Mahlberg och frilansande redaktör Anna Sandgren, kommer att göra en stor del av testerna själva för att alltid ha koll på vad som händer i branschen.
 
Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort,

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut