VHF/SRC distanskurs

På gång:
Det skrivs fortfarande bra böcker om seglatser och sjöliv. Några av de senaste finns i kategorin "Nautiska böcker" i vänstra menyraden. Fyll på skeppsbiblioteket till sommaren. Uppdaterat 22 juni.
Fixa enklare elfel

Två bra böcker om el i båten


Bengt Utterström 2010-12-27

Ser det ut så här i din båt också kan det vara dags att göra någonting åt det (bilden är från min egen båt, men tala inte om det för någon).
Bild:Bengt Utterström
Ser det ut så här i din båt också kan det vara dags att göra någonting åt det (bilden är från min egen båt, men tala inte om det för någon).

Båtens elsystem måste fungera. Ibland är det enkelt att fixa det som inte fungerar. Lika ofta kan det behövas en expert som med mätinstrument får leta efter ett elfel. Inte alltför sällan beror felen på dåliga kontakter, klena elledningar, korrosion på säkringar eller ett alltför trött batteri. Dessa problem är oftast inte svårare än att man klarar att fixa det på egen hand.


Det finns två bra böcker på området. De är skrivna för oss amatörer. Har du ingen bok i ämnet, köp gärna Elsystem ombord av Micke Westin. Den börjar från grunden och går steg för steg i genom hur man renoverar ett elsystem. Läs mer och beställ här.


Elsystem ombordStröm ombord


Ström ombord av Jon Winge är bok nummer två att köpa i ämnet. Mycket känner du igen från "Elsystem ombord", men ska du riva hela båtens elsystem är det en fördel att vara väl påläst. Läs mer och beställ här.

Tipsa en vän     Skriv ut
Dieselpower feb 2019

Comstedt mjukstängande lock

Ultra marin ankare feb 2020


Radarboken

SSRS hälp oss hjälpa dig

Bok Bortom horisonten