VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.
Nya sjökort från Garmin och Navionics

Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ 


Bengt Utterström 2022-01-19


I ett pressmeddelande presenterar Garmin nya sjökort under namnet Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision +. Sjökorten Bluechart finns kvar för äldre navigatorer och uppdateras för dem.

Idag lanserar Garmin sjökort som inte visats tidigare. Garmin introducerar nästa generations kartografi för Garmins marina enheter. Deras nya standard - Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ erbjuder följande:

  • Integrerat kartinnehåll för både hav och sjö.
  • En årsprenumeration på dagliga uppdateringar
  • Ny färgpalett för ett utseende i Navionics®-stil
  • Ny avancerad Auto Guidance+TM teknologi, som erbjuder snabbare ruttberäkningstider och förbättrade ruttdetaljer jämfört med Auto GuidanceTM.
  • Förenklade täckningsområden och prissättning med mera.

Mer information från Garmin:

Garmin lanserar idag sjökorten Garmin Navionics+™ och premium Garmin Navionics Vision+™ för Garmin sjökortsplotters. Var ditt paradis än finns så kommer Garmins nya sjökort att leda dig dit med ett integrerat allt-i-ett-innehåll för både hav och sjö. De innehåller också ett stort urval av verktyg som hjälper dig att navigera smartare och säkrare.

 

“Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ erbjuder vår hitintills bästa sjökortsupplevelse, dessa sjökort är fullspäckade med funktioner och kommer att revolutionera navigeringen för både båtförare och fiskare” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Med nya täckningsområden kan du välja om du vill utforska hav eller sjö med ett komplett kartmaterial och avancerade funktioner. Dessutom innebär dagliga sjökortsuppdateringar att du alltid kan känna dig trygg med att ha de senaste uppdateringarna.”

 

Garmins nya sjökort erbjuder en myriad av funktioner, bland annat en helt ny sjökortspresentation, dagliga sjökortsuppdateringar och avancerade funktioner för automatisk ruttplanering. På så vis blir navigeringen enklare och smidigare, det blir också enklare att ta reda på var fisken gömmer sig. Sjökorten har också skuggade djupkurvor i färg, ned till 0.5 m djupkurvor, skuggning vid grunt vatten samt åtkomst till innehållet i Active Captain Community som ger värdefulla insikter kring intressanta platser (POI) samt rekommendationer och råd från andra båtförare i området.

 

Sjökort i ny design

 

Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ har ett helt nytt utseende, de är färgstarka och har en större detaljrikedom som ger en mer intuitiv presentation och upplevelse då du navigerar, både på hav och sjö. Du får ett gränssnitt med en kristallklar bild av djupet under din båt, likväl som en tydlig presentation av sjömärken och annat som finns runt omkring dig.

 

Upp till 5 000 dagliga uppdateringar

 

Med upp till 5 000 dagliga sjökortsuppdateringar varje dag ger Garmins nya sjökort dig de senaste insikterna om det vatten du befinner dig i. Det ökar din situationsberedskap och gör att du kan känna dig tryggare i din navigering. Dagliga sjökortsuppdateringar består av en kombination av miljontals privata och publika observationer, crowd-sourcing och ännu mer. På så vis kan den mest uppdaterade och aktuella datan finnas att tillgå, varje gång du kastar loss. Med en täckning som innefattar fler än 42 000 sjöar runt om i världen och med dagliga uppdateringar får du tillgång till ny data så snart den kommer ut.Ett abonnemang på 1 år ingårvid köp av Garmin Navionics+ eller Garmin Navionics Vision+ och att ansluta din smarta enhet till din sjökortsplotter via appen Active Captain® går snabbt och enkelt.

 

Avancerad teknologi för automatisk ruttplanering

 

Garmins nya sjökort innehåller också Auto Guidance+, automatisk ruttplanering1 som nu är ännu snabbare och har en större detaljrikedom. Då du har valt plats att utgå från och vart du vill ankomma tar Auto Guidance+ med en mängd olika faktorer i beräkningen; höjd, sjökortsdata, populära rutter och önskat djup. Därefter skapas en föreslagen rutt som du kan följa hela vägen fram till din destination.

 

Se mer med premium Garmin Navionics Vision+

 

Önskar du mer avancerade funktioner kan du uppgradera till premium Garmin Navionics Vision+. Alla de standardfunktioner du hittar i Garmin Navionics+ ingår, du får dessutom reliefskuggning, unika 3D-vyer, högupplösta satellitbilder, flygfoton och ännu mer.

 

Garmin Navionics+ och premium Garmin Navionics Vision+ kan köpas både som nedladdning eller på microSD-kort till kompatibla Garmins sjökortsplotters med ett rekommenderat cirkapris mellan 1 695 och 3 695 kronor, baserat på täckningsområde.

 

Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ är kompatibla med Garmins nuvarande sjökortsplotters, inkluderat GPSMAP® 8400/8600, GPSMAP 7×3/9×3/12×3, ECHOMAP™ Ultra, ECHOMAP UHD-serien och ännu fler. Tidigare sjökortsplotters, som GPSMAP 7x2-serien, kommer fortsatt ha tillgång till uppdaterade Garmin BlueChart g3-sjökort med Navionics-data via nedladdning eller microSD-kort. Läs mer om Garmins sjökort och kompatibilitet med olika sjökortsplotters på Garmin.se.

 

1Auto Guidance+, Auto Guidance och Dock-to-Dock Autorouting är endast avsett för planering och ersätter inte säker navigering

 

//

Den som köper en ny navigator köper till de nya sjökorten. För äldre navigatorer finns de gamla Bluechartsjökorten kvar. Dessa uppdateras också. Garmin köpte för några år sedan den italienska sjökortstillverkaren Navionics. Här finns en bifogad PDF med mera information och bilder *Klicka vidare*

Tipsa en vän Skriv ut