I slutet av artikeln listas kategorier. Där kan du också välja DagensBåtliv.se i webbutförande.

DAME AWARD - har fullständigt tappat omdömmet?

Denna del i ett styrsystem, tillverkat av Jefa, blev totalsegrare i prestigefyllda tävlingen DAME AWARD på METS 2014.
DAME AWARD har tidigare varit en prestigefylld tävling för världens företag inom den marina branschen. Årets vinnare är en del i ett styrsystem från Jefa. Säkert en finurlig del, men det fanns andra produkter som med hästlängder skulle ha förtjänat en vinst. Inte en enda kvinna finns heller med i den åtta personer stora juryn.
DAME AWARD är en stor tävling för de inblandade företagen. En vinst betyder mycket i uppmärksamhet. Årets totalvinnare är en produkt som ingår i en del i ett styrsystem för dubbla rattar. Tillverkare är Jefa.

Seabung

Bland de verkligen intressanta bidragen fanns till exempel Seabung. Seabung påminner om en avloppsrensare, sugproppen, men är tänkt att användas om en bottengenomföring går sönder, eller om man behöver byta bottenventil när båten ligger i sjön. Man trycker Seabung inifrån genom den trasiga bottengenomföringen och ett lock i mjukt gummi fälls ut på utsidan. "Den håller tillräckligt tätt tills man når ett varv om man inte kan laga felet på en gång", säger tillverkaren.

Seabung blev kategorivinnare i gruppen "Marina tillbehör". Se film här: www.seabung.com

I kategorin Marin elektronik vann Glomex antenn "weBBoat 4G"  och den kan leverera trådlöst internet ombord. Med i samma kategori fanns svenska TrueHeadings nya lilla GPS-kompass och Furunos trådlösa radarsystem, där radarskärmen är en iPad. Båda dessa hade varit värdiga vinnare framför en 4G antenn för internet ombord. Som svenskar imponeras vi inte av juryns val.

TrueHeadings nya GPS-antenn fanns med bland de nominerade produkterna.
Vi på DagensBåtliv.se tycker att Seabung eller Furunos radar skulle ha varit värdiga totalvinnare. Det är pinsamt att ledningen för världens största båttillbehörsmässa, METS, inte kan åstadkomma en bättre och bredare jury. Det minsta man kan begära är i vart fall att tre kvinnor finns med i den åtta personer stora juryn. Vidare vore det önskvart att juryn har bättre överblick på vad som händer inom marin utveckling. Många av de nominerade produkterna har varit på marknaden en längre tid.

Övriga kategorivinnare
Tillbehör interiör:
Kenyon Silken2 - ett silikonmaterial att lägga på en spishäll så att kastrullen står kvar vid sjögång.

Säkerhet:
LED- ficklampa MOB Search Light. Laddbar ficklampa med starkt ljus. Liten och smidig. Flyter.

Marinelektronik:
Batteriswitch från Mastervolt.

Kläder och personliga accessoarer:
Ingen kategorivinnare.

Se mera här: www.metstrade.com

Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.
(0)
DagensBåtliv.se
Ansvarig utgivare: Bengt Utterström
Webmaster: Bengt Utterström
Redaktion: , Text & bild: Bengt Utterström, Lars W Gustavsson, Bengt Utterström & Lars W Gustavsson, Text & bild: Lars W Gustavsson
Gå till webbversion