Båtmässan i Göteborg blir lika bra i år


Bengt Utterström 2012-01-27

Aquador 35 har världspremiär. Finska Aquador 35 är en av mässans cirka 20 premiärbåtar. Måtten är 10,38 x 3,45 meter.
Aquador 35 har världspremiär. Finska Aquador 35 är en av mässans cirka 20 premiärbåtar. Måtten är 10,38 x 3,45 meter.

"Båtmässan i Göteborg blir lika bra i år", säger mässgeneralen Bengt Wallin. Efter att ha talat med honom och spanat in webbsidan förstår vi att det är sant. Båtmässan i Göteborg speglar båtlivet på alla sätt. Vi längtar redan till fredag 3 februari då det är pressvisning. Båtmässan slår upp portarna på lördag 4 februari.

Båtmässan i Göteborg första båtsäsongstecknet
Båtmässan i Göteborg är den mässa som får oss på DagensBåtliv.se att vakna till och känna att nu är en ny båtsäsong på väg. Trevlig stämning, många nyheter, bra variation i utbudet och mycket tjärdoft är det som brukar känneteckna Båtmässan i Göteborg. "Så blir det i år också", säger mässgeneralen Bengt Wallin när jag talar med honom. "Årets mässa är lika stor som förra året", säger Bengt och hälsar alla välkomna.

Många världs- och Sverigepremiärer presenteras. Här kommer ett axplock av mässan.

Motorbåtar dominerar
Mest är det motorbåtar på mässan. Några seglare finns dock naturligtvis med. Bavaria visar två båtar, Najad har två, Dufour, liksom Beneteau och X-boats med flera är på plats. Nicanders visar två modeller av nya MF-båten, även kallad minifolkbåten.

Vilm 41 CR

Vilm 41 CR byggs på det tyska anrika varvet Vilm-Yachts som bildades 1948.
Vilm 41 CR byggs på det tyska anrika varvet Vilm-Yachts som bildades 1948.

Vilm 41 CR är en ny tysk segelbåt som för första gången visas i Skandinavien. Måtten är 12,45 x 3,95. Säljs i Sverige av Solid Yachts AB.

Veteranbåtshallen
I Veteranbåtshallen är det fullt av aktiviteter. Bland annat får en Vindö 30 ett nytt teakdäck under mässveckan.

Renoverad Folkbåt
Förra året ställdes Folkbåt nummer 181 Chi-ba-ba, byggd av Harry Hallberg, ut i ett bedrövligt skick. Det är Orust båtbyggarskola som visade den. Under det år som gått har båten totalrenoverats av båtbyggarskolans elever och nu visas den i nyskick. Chi-ba-ba är till salu. Pengarna går till Barncancerfonden.

Emili 600

Emili 600 har världspremiär på Göteborgs Båtmässa.
Emili 600 har världspremiär på Göteborgs Båtmässa.

Emili 600 är en daycruiser med måtten 5,95 x 2,40. Den tillverkas i Litauern och sägs ha så kallad "Walkaroundfunktion". Vad det exakt innebär vet vi inte, men vi återkommer. Säljs av Lita Trading AB.
//2012 02 05. Walkaroundfunktion visade sig vara ett traditionellt gångbord. Inget att skämmas för, det är brett och har skyddsräcke i fothöjd. Emili 600 förefaller vara robust byggd och mycket prisvärd//.

Ryds F 528 i tre varianter av kvinnor

Ryds F 528. Världspremiär på mässan. Lägg märke till den trubbiga fören.
Ryds F 528. Världspremiär på mässan. Lägg märke till den trubbiga fören.

Ryds F 528 har världspremiär med modellerna Sport, Duo och WA. "Det krävs kvinnor för att skapa den perfekta styrpulpetsbåten. Kvinnor har haft mycket att säga till om när det gäller dessa tre båtars design", säger man hos Ryds. Alla tre modeller ställs ut i Ryds monter.

Sandström 620 MC


Sandström visar för första gången nya 620 MC. En hyttbåt för bland annat fiske. Den testades i Norge första dagarna i januari i år. Minus 10 grader visade termometern. Här finns ett filmklipp.
*Klicka vidare*

Askeladden P 80 weekender


Askeladden P 80 Weekender är en ny kabinbåt med panoramatak och taklucka. P 80 är en storebror till P 66.

Skorgenes Rover 43


Spekulanter på Targa, Minor eller andra större hyttbåtar har nu ytterligare en modell att välja bland. Norska Skorgenes visar nya Rover 43.

Seamaster visar tre modeller. Världspremiär är det för lilla hyttbåten Seamaster 670 Sportfisher. Seamaster 680 bowraider har Sverigepremiär.
 
Läs mer om mässan, utställare, föredrag tider med mera här.
*Klicka vidare *

Här ser du alla nyheter. Listan uppdateras dagligen av mässan.
*Klicka vidare*