Gratis barnbok ska lära barn om nedskräpning i haven 


Pressinformation från Yamaha och Ocean Crusaders 2023-05-25


Nedskräpning i våra hav är inte enbart ett problem i världshaven - även svenska vatten påverkas. För att öka medvetenheten om den ökande nedskräpningen har Yamaha och Ocean Crusaders gått samman och släpper nu en ny barnbok, Siri och Skräpmonstret. Initiativet är en del av ett långsiktigt samarbete för att skydda våra hav, och inkluderar städdagar runt om i landet.

Mycket av det skräp som finns i våra vatten kommer från land och förra året plockades det 226 ton skräp bara på västkusten. För att utbilda både barn och vuxna om problemet släpps barnboken Siri och Skräpmonstret, som är en del av ett längre samarbete mellan Yamaha och Ocean Crusaders. 


www.loggbok.me
www.loggbok.me

Boken riktar sig till barn i åldrarna 3-6 år, och berättar historien om Siri och hennes familj som är ute med sin båt och möter skräpmonstret Umi som behöver hjälp att rädda sin pappa från att fastna i skräp under vattnet. Syftet med boken är att lära barn om havsmiljöns betydelse och vikten av att ta hand om våra vatten. 

Boken kommer att finnas tillgänglig gratis på över 100 platser i Sverige, bland dessa är det främst restauranger, hamnar och caféer i närheten av vatten i sommar. Boken kommer också att finnas digitalt på Yamahas hemsida.

 

Om Ocean Crusaders: Västkustbaserade Ocean Crusaders är sedan 2018 en framstående ideell organisation som bekämpar nedskräpningen i hav och kuster genom engagemang, städdagar och utbildningsprogram. Deras passion och arbete inspirerar människor att ta ansvar för våra hav och skapa en hållbar framtid för våra vattenmiljöer. Genom samarbeten med organisationer, företag och samhällsgrupper strävar de efter att skapa en renare och mer hållbar planet för kommande generationer. https://oceancrusaders.se/

 

Om Yamaha Motor Company: Yamaha Motor Company är ett företag grundat av japanska Yamaha Corporation 1955 och tillverkar bland annat motorcyklar, fyrhjulingar, båtmotorer och vattenskotrar. Yamahas produkter finns hos 109 olika återförsäljare i Sverige. www.yamaha-motor.eu