VHF/SRC mars 2023

Båtsystems teleskopiska badstege dras upp från akterdäck

Av Text & bild: Bengt Utterström 2013-01-01


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.





Totalt 2 kommentarer « Visa hela artikeln
2. Svar på badplattformfrågor
Av Mattias Hedlund, Båtsystem 2013-01-16 12:56

Vad det gäller hållfastheten på våra infästningar så är dessa dimensionerade med god marginal för att klara laster med flera personer och gungande båt, dvs en situation där man t ex använder plattformen för räddning i hårt väder.

Stegens infäsning med vagnsbult i framkant och skruv i bakkant är så konstruerade eftersom bakkanten vid normal använding av stegen endast belastats på tryckkrafter.

Om fler har funderingar på våra stegar och badplattformar, kommentera vidare, maila eller ring oss så hjälper vi gärna er. Vill ni se produkterna live så stundar både Göteborgs- och Stockholmsmässan där vi ställer ut med komplett sortiment. Välkomna!
1. Badplattform
Av Bo Sandler, Järfälla 2013-01-04 10:18

Jag monterade en av Båtsystem's plattformar i aktern på min HR312:a våren 2006. Aktern på denna är i princip lika med 352:ans. Under plattformen monterade jag också en s k kassett-stege. Jag har hittils inte haft några problem men tyckte precis som ni att stegens infästning under plattformen verkade lite i klenaste laget och ökade också på med ett par vagnsbultar. Jag undrar ibland lite oroligt hur det fungerar med en 100-kilos person med genomblöta kläder som ska ta sig ombord igen efter att ha ramlat överbord? Sitter stegen kvar?
Det som också kändes lite i klenaste laget var muttrarna under de yttre bakåtriktade sidorören. En stor del av vikten på plattformen hänger enbart på dessa muttrars gängor. Plattformen är ju c:a 50cm bred och jag vet inte hur länge gängorna håller med t ex 2 80-kilos vuxna som står/sitter på plattformen. Därför gjorde jag i våras ytterligare en modifiering genom att montera ett extra stödrör på plattformens undersida, mellan båtens akter strax ovanför vattenlinjen och c:a 40cm ut mot plattformens bakkant. Det känns åtminstone lite tryggare.
Annars är plattformen ett lyft. Inte minst som en perfekt brygga när man ska i och ur jollen. Tyvärr upptäckte i somras ett gäng gräsandshonor att den också var en bekväm samlingsplats för dom när båten låg vid klubb-bryggan.