VHF/SRC mars 2023

iPad i vattentätt fodral oläsbar i solljus

Av Text & bild: Lars W Gustavsson 2013-02-24


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.





Totalt 2 kommentarer « Visa hela artikeln
2. Varför testa drabant när det finns Mercedes
Av Göran Johansson Solteknik 2014-11-26 07:07

Blir lite konfunderad när ni testar det sämsta som finns på marknaden och sedan drar långtgående slutsatser av detta.
Det fodral som vi säljer har alla fördelar och fungerar utmärkt även i solljus. Dessutom har paddan en batteritid på mera än 8 timmar vilket alla plottrar saknar.
Med vårt fodral kan du även strömförsörja iPaden när den är i fodralet.
Men för att ha en optimal platta använd i stället Sony Xperia tablet Z2 (10,1 tum) eller nya Sony Xperia tablet Z3 (8 tum). Båda är IP68 klassade och har utmärkta skärmar som syns perfekt i solljus.
1. Ipad som navigator
Av Anders S 2013-03-14 00:29

Nu har jag använt ipaden som navigator i 2 säsonger. Funktionen är utomordentligt bra. Trackar hela tiden rätt inga missing dots. Vad gäller det eviga solskenssnacket så har man inga som helst problem att se skärmen i starkt solsken. En garminnavigator har något ljusare skärm i solsken, men det skiljer inte mycket. Jag använder det "dyra" fodralet från Soltek som inte ger några reflexer kombinerat med ett ordentligt noafäste för rattpiedestalen. Kan inte förstå kritiken mot ipaden. I mitt tycke är det en revolution i enkel hanterbarhet. Navapparna uppdateras kontinuerligt och blir hela tiden bättre. Det är ju så att de s.k. plottrarna har blivit frånåkta ordentligt.

Anders Sandström Norrtälje