I slutet av varje artikel listas kategorier. Där kan du också välja DagensBåtliv.se i webbutförande.
Totalt 5 kommentarer
Båtklubbens mark och båtlivet
Av: Kjell Holst Ängelholm
2014-03-18 17:13
SBU har sedan länge varit uppmärksam på utvecklingen med bebyggelse nära vattnet. Vi har påpekat för våra klubbar att följa planverksamheten i sina kommuner. Jag skickar vår skrivelse separat till tidningen. //Skrivelsen finns i slutet av artikeln//

Detta händet även i Strängnäs just nu
Av: Hans Andersson, Strängnäs
2014-03-18 17:03
Båtklubben i Eldsund, blir nu avhysta från sin uppläggningsplats. Nu tycker kommunen att de löst problemet, genom att försöka få den klubben att samsas med Strängnäs seglar klubb i sin upptagnings och uppställningsplats i Löt. Det enda positiva är väl att fler båtägare delar på kostnaden för spolplatta och andra miljökostnader.
Båthus konfiskerades i Västerås
Av: Hans Moberg, Västerås
2014-03-18 22:02
Sextanten Båthusförening med 18 andelar tvingades utan kompensation riva sitt båthus värderat till 3,2 miljoner kronor. Detta för att Peabs badhusbygge Kokpunkten behövde marken till cykelparkering. Till saken hör att kommunen, innan båthuset ursprungligen byggdes, skriftligen lovat föreningen att betala kompensation om man tvingades återta marken. Trots att vi påtalat detta för både politiker och tjänstemän lämnades dokumentet nu utan beaktande.

Kommunen erbjöd oss istället att till marknadsmässigt pris arrendera ny mark för ett nytt båthus, vilket gjorde att arrendekostnaden för marken mångdubblades.

Det nya båthuset byggdes och bekostades helt av andelsägarna. Båthusbygget kostade medlemmarna ca 6 miljoner kronor. Kommunen har inte bidragit med en krona.

De ökade kostnaderna gjorde att många ursprungliga andelsägare valde att lämna båthusföreningen.
Falsk marknadsföring
Av: Agneta Öhrström, Norrtälje
2014-03-19 08:50
Det måste ses som falsk marknadsföring då kommuner (nu Norrtälje) ritar ut småbåtar och bryggor på sina husskisser vid vattnet. Samtidigt rycks mattan undan för att kunna vinterförvara och sjösätta båtarna, genom att ta bort vinteruppläggningsplatsen och lämplig sjösättningskaj/ramp.
" STrand "
Av: Henn Avasalu Södertälje
2014-03-22 08:30
Fenomenet har pågått en längre tid redan...Byggbolagens främsta mål är att bygga dyra bostadsrätter, och kan man lägga till suffixet " strand" i säljprospektet är lyckan gjord ( även om det man ser är en liten göl med grodyngel i) " Strand" betyder ALLT !och som vi sett i dessa dagar i bladen fejkar man ekonomin och avskrivnings-och fonderingsregler för den nya BRF:en så att man kan ta ännu mer betalt! Och under sådana premisser kan vilken båtklubb som helst dra åt helvete.Se bara på Bällstavikens SS vid " mMrabou River" -de åkte väck utan pardon därför att det skulle byggas sjönära, om så bara en grumlig å.
Lägg till kommentar
DagensBåtliv.se
Ansvarig utgivare: Bengt Utterström
Webmaster: Bengt Utterström
Redaktion: , Text & bild: Bengt Utterström, Text & bild Jan Sköld
Gå till webbversion