VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.
www.upptackbatlivet.se

Upptäck båtlivet


Bengt Utterström 2011-03-19

Webbplatsen \
Webbplatsen "Upptäck båtlivet" innehåller mängder med information för den som söker en väg till båtlivet (och faktiskt även för den som redan har båt).

Båtlivet erbjuder massor av livskvalitet, avkoppling och upplevelser. Det kan avnjutas i allt från kanot till större och beboeliga motor- eller segelbåtar. Det är också enkelt att färdas med båt. Förvisso måste man kunna navigera, väjningsregler och en hel del annat, men allt det kan man lära sig på en navigationskurs.
Under vår kategori "Att köpa båt" hoppas vi att fler ska hitta vägen till ett stimulerande båtliv. 

Branschorganisationen Sweboat driver webbplatsen "Upptäck båtlivet." Vi hänvisar gärna till den. Där finns massor av tips och information för den som söker en väg till båtlivet. Där kan du bland annat läsa om vad det kostar att äga en båt, vad man ska tänka på inför ett båtköp, båtlivet och miljön, säkerhetstips med mera. Klicka på texten så kommer du direkt till "Upptäck båtlivet."

Söker du information om en specifik båt? Här kommer du till Sveriges största sökdatabas nämligen "Sök Båt."  *Klicka vidare*


Köpa båt?

Att köpa båt är en stor investering för de flesta. Det är mycket att tänka på. Att anlita en besiktningsman är oftast värt kostnaden. Det kan bli dyrt om man köper en båt som har fel som du kanske inte ser, men som besiktningsmannen hittar.

Nedan tipsar vi om två bra böcker för den som går i köptankar.

Köpa motorbåt


Köpa motorbåt av Eje Wåhlstedt. Eje är känd besiktningsman. I boken "Köpa motorbåt" ger han mängder med tips om vad du bör titta på om du köper en begangnad motorbåt.

Här kan du läsa mer och köpa boken.
* Klicka vidare*

Köpa segelbåt


Köpa segelbåt av Eje Wåhlstedt. I boken delar besiktningsmannen Eje med sig av sina erfarenheter. Köpvärd bok om du letar begagnad segelbåt. Innehåller mängder med tips om vad du ska titta extra noga på.

Här kan du läsa mera och köpa boken.
*Klicka vidare*

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut