VHF/SRC mars 2023
Structuremap är bottenbild på sjökortet

Lowrance HDS Gen2 kan visa sjöbotten på sjökortsbilden


Bengt Utterström 2011-12-29

Så här kan det se ut i Lowrance HDS Gen2 när vi lägger sjökortsbotten direkt på sjökortsbilden. Pilen pekar på båtens position.
Så här kan det se ut i Lowrance HDS Gen2 när vi lägger sjökortsbotten direkt på sjökortsbilden. Pilen pekar på båtens position.

Lowrance HDS Gen2 är Lowrance storsatsning inför säsongen 2012. Lowrance HDS Gen2 är en helt ny linje av HDS serien. Nu kan man se sjöbotten direkt på sjökortsbilden. Något av radaroverlay, fast under båten.

Enligt meddelandet från Lowrance bygger nya HDS på samma struktur gällande storlekar som föregångaren, men har uppgraderats hårdvarumässigt för att kunna hantera ett antal nya funktioner.

Processorkapaciteten är nästan tre gånger så stor. HDS Gen2 har dessutom en funktion som heter Structuremap. När Structurescan, ett tillbehör, används med en HDS Gen2 kan man lägga bottenbilden som ett lager över sjökortsbilden och på så vis få en bild av botten tillsammans med sitt sjökort.

Enligt Lowrance är det en unik funktion att direkt i sjökortsbilden kunna se hur botten faktiskt ser ut under båten. Till Göteborgs båtmässa i början av februari ska de nya navigatorerna finnas klara för leverans.

Här finns en film som visar hur det ser ut (något till höger i bild).
*Klicka vidare*

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut