VHF SRC-bok
Vi skriver för våra läsare

Om DagensBåtliv.se


2010-09-28

Vår filosofi är enkel. Det vi tycker är bra lyfter vi gärna fram. Det vi inte tycker om lyfter vi också gärna fram. För oss är det konsumentupplysning. Det sägs att vi är Sveriges första och enda riktiga båttidning på nätet. Kanske är det så, men viktigare är att vi gillar båtar och båtliv och att vi gillar att skriva till våra läsare.

DagensBåtliv.se är en båttidning på webben. Vi finns bara där, det går inte att köpa någon papperstidning som heter DagensBåtliv.se. I oktober 2010 syntes vi för första gången. 

Vi faktagranskar allt material. Citerar vi ett företag eller att någon person uttalar sig har företaget eller personen sett materialet innan publicering. Vi skriver inte om rykten från sociala medier. Vårt motto är att vara båttidningens Svenska Dagblad eller Dagens Nyheter.

Artiklarna går att kommentera. Vi publicerar endast insändare undertecknade med för- och efternamn samt bostadsort.

Därför finns DagensBåtliv.se
Fritidsbåtliv har vi ägnat oss åt hela livet. Vi har under årtionden sprungit på båtmässor i Sverige och utomlands. Vi åker ofta och mycket fritidsbåt. Lars W Gustavsson syns mest på västkusten och Bengt Utterström på ost- och norrlandskusten. Vi seglar gärna i Medelhavet. Vi har massor av erfarenhet. Vi undervisar i navigation. Vi gillar att diskutera i text, vi gillar att berätta om härliga upplevelser, om fina hamnar, fina båtar och bra tillbehör. Vi gillar att leta fel och svagheter. Dåliga hamnar och charmlösa skärgårdskrogar tycker vi inte om. Vi har ingen som bestämmer över oss om vad vi ska skriva, det avgör vi själva.

DagensBåtliv.se finns för att vi vill förmedla det vi kan, vad vi hör och ser, till dig, som också gillar båtliv. Vi är helt självständiga och har ingen koppling till andra media i branschen.

DagensBåtliv.se testar
När vi testar nya produkter och navigationsinstrument lånar vi oftast dem. Ibland gör vi inköp. Lånat material sänds alltid tillbaka till långivaren. Vi gillar ny elektronik och vi vill gärna ligga i framkant med våra tester.

Fritidsskepparen
Bengt Utterström är sedan 2008 författare till den kända navigationsboken Fritidsskepparen som innehåller allt för Förar- och Kustskepparintyget. Andra böcker i Fritidsskepparens nautiska serie är: Fritidsskepparens radarbok med AIS, VHF/SRC-bok, Förarbevis för vattenskoter och El, elektronik och nätverk ombord. Se Fritidsskepparen.com

Upphovsskyddat material
Allt material på denna webbplats är upphovsskyddat enligt lag och tillhör Dagens Båtliv AB och respektive författare. Citera oss gärna eller länka till oss. Skriv vårt namn så här: DagensBåtliv.se, ange artikelförfattare. 

Vi hälsar dig varmt välkommen till DagensBåtliv.se!

Lars W Gustavsson och Bengt Utterström

Dagens Båtliv AB
Org. nr 556530-0273
Ägare: Alfagus AB och Lutra Marin AB.
Säte: Solna
Styrelse: Ordförande Bengt Utterström. Ledamöter: Lars W Gustavsson och Mikael Stillman.
VD: Bengt Utterström.
Adress: Gamla Vägen 7, plan 3  170 74  Solna.
Kontakt:
Bengt Utterström bengt@dagensbatliv.se  tfn 070-647 54 32


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut
Kommentarer
1. Lycka till! Blur 2010-11-08