VHF/SRC mars 2023

Svensk guld i segling i Australien

Björn Allansson tog guld i världscupen i Finnjolle


Bengt Utterström 2013-12-07

Guldmedaljören Björn Allansson seglar här mot guldet.
Bild:Team Sailbjorn
Guldmedaljören Björn Allansson seglar här mot guldet.

GKSS- seglaren Björn Allansson vann tidigare i dag, lördag 7 december, världscupen i Finnjolle efter ett rafflande medaljrace i Melbourne, Australien.


I ett pressmeddelande från GKSS meddelas att Björn Allansson tog guld i Världscupen i Finnjolle. Världscupen har pågått sedan den 1:a december och avgjordes i dag med ett medaljrace för de seglarna som låg topp tio. Björn ledde inför dagens final och hade därmed allt i egna händer.

Med tre poängs ledning över tvåan räckte det att komma placeringen bakom tvåan i dagens final och inte sämre en sexa totalt för att säkra guldet.

"Jag är så fantastiskt nöjd med min insats. Jag visste vad jag var tvungen att göra för att säkra guldet och jag gick ut och gjorde det. Jag kunde kontrollera racet rätt bra under andra halvan och därmed säkra guldet. Det var en helt fantastisk känsla när jag korsade mållinjen", säger Björn enligt pressmeddelandet.

Information om resultaten finns på:

http://www.sailingresults.net/site/event/35/Overall_5.html

En utförligare presentation av Björn Allansson finner du på hans hemsida

http://www.sailbjorn.se/presentation/

Björn landar i Göteborg fredag den 13 december.

GKSS

GKSS grundades 1860 och är med sina 4200 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och den ledande inom segling. Basen för GKSS verksamhet är kappsegling, träning och utbildning. GKSS verksamhet utgår huvudsakligen från hemmahamnen i Långedrag utanför Göteborg, samt från säsongsanläggningar på Marstrand, Smögen och lägerön ”Aeolusön”. GKSS elitsatsning har målet att etablera GKSS seglare i den absoluta världstoppen, med chans på medaljer i VM och OS. GKSS är årligen medarrangör till Stena Match Cup som innehar den högsta graderingen hos det internationella seglingsorganet ISAF, och som lockar cirka 150 000 åskådare.

www.gkss.se

Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.Kommentera Tipsa en vän Skriv ut