VHF/SRC mars 2023

Navinordic är ett relativt nytt grossistföretag med gamla anor

Centraldammsugare och bättre internetuppkoppling förgyller båtlivet


Bengt Utterström 2014-03-21

Varför inte en centraldammsugare i båten?
Varför inte en centraldammsugare i båten?

Centraldammsugare och förstärkt internetuppkoppling underlättar livet ombord. På båtmässan Allt för sjön hittade vi Navinordic. Ett grossistföretag som säljer produkter till olika butiker och varv runt om i landet. De visade bland annat dammsugaren och hur man kommunicerar via cyberrymden med Glomex 4G Webboat.

För den som har plats ombord torde en centraldammsugare vara något att fundera på. Ett faktum är att den inte tar mera plats än en liten vanlig hushållsdammsugare. Dock brukar slangen bli längre till en centraldammsugare så det ska också tas med i beräkningen när utrymmet planeras.


Eftersom det ofta finns landström att tillgå blir det enkelt att hålla rent ombord. Motorenheten kan dessutom monteras i ett utrymme som är svårtillgängligt. Slangen kopplas in i ett eller flera uttag ombord. Kostar cirka 2 995 kronor och säljs i båttillbehörsbutikerna.


Bättre internet ombord med Glomex 4G

Glomex webboat-antenn finns nu även för 4G.
Glomex webboat-antenn finns nu även för 4G.

Glomex webboat under huven.
Glomex webboat under huven.

Navinordic är återförsäljare för Glomex antenner i Sverige. Det senaste är Glomex 4G webboat. Antennen är känslig och uppges ta emot internet betydligt bättre än vad din mobiltelefon eller surfplatta gör. Ett simkort installeras och antennen blir en router som sänder trådlöst internet ombord.


Glomex 4G söker i första hand efter fri WIFI. Om det inte finns söker den ett 4G-nätverk. Hittar den inget 4G så söker den 3G. Finns inte det heller söker den efter GPRS. I det sistnämnda fallet går det bara att sända och ta emot enkla textmeddelanden.


Om det finns WIFI i hamnen du besöker ställer Glomex webboat automatiskt om sig och tar emot hamnens fria internet. Antennen styrs från din mobiltelefon eller surfplatta via en app. Kostar strax under 10 000 kronor plus 4G-abonnemang.


Navinordic
Grossistföretaget Navinordic ägs av bröderna Mikael och Magnus Andersson. De köpte företaget från franska Plastimo i november 2012. Plastimo är ett stort europeiskt varumärke och de tillverkar och säljer allt från kompasser till livflottar via beslag och teakdetaljer.


Navinordic säljer hela Plastimos sortiment och vi konsumenter hittar båtprylarna från dem i båttillbehörsbutiker och hos servicevarv. Navinordic har sitt lager i Henån på Orust.


Här kan du ladda ned Navinordics tillbehörskatalog *Klicka vidare* 
  


Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut