VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.

Flaskposten hittade adressat efter drygt 3 år


Text & bild: Bengt Utterström 2018-10-16

Bild:27 juni 2015

I juni 2015 slängde Niklas denna flaskpost i Bottenhavet mellan Prästgrundet och Agön. Nu, drygt tre år senare kom den fram. Så särskilt långt hade den inte seglat under dessa tre år. På Agöns södra strand landade posten.

Sommaren 2015 seglade jag utmed norrlandskusten med mina brorssöner. Niklas, då 11 år, skrev ett brev och stoppade det i en Pet-flaska. Flaskposten postades i havet mellan Prästgrundet och Agö utanför Söderhamn.
 


Det var vid Fyrens dag i augusti i år som Mats från Hudiksvall hittade flaskan vid strandkanten. "Vi hade besökt Agö fyr och på vägen till båten gick vi utmed stranden för att plocka skräp. Jag såg då flaskan och att det var någonting i den. Ordet flaskpost gick att läsa. Jorå, det stämmer, där stod avsändaren och när flaskan postades. Jag kontaktade Niklas och berättade att posten har kommit fram. Flaskad är numera källsorterad, men brevet har jag kvar", avslutar Mats och skrattar.


Saxat ur artikeln om Norrlandsseglatsen från 2015 06 27:

Flaskpost är spännande. Som barn minns jag hur man drömde om att hitta en flaska med något brev i. Aldrig blev det så och med dagens moderna it-teknik förefaller denna form av sjöpost vara bortglömd. Tills idag. Jag berättade om hur flaskpost fungerar för dessa it-ungdomar. Genast satte Niklas ihop ett brev och beskrev var han är och datum och när posten lämnades till naturens krafter. Hade vi haft ett USB-minne med oss hade det ju varit rätt kul att stoppa det i PET-flaskan. Den går inte sönder mot klippor och lämnar således inget glassplitter efter sig. I flaskan la vi även ett guldfärgat mynt av värdet 10 SEK. Hoppas på svar gör vi givetvis.


Hela artikeln finns att läsa här *Klicka vidare*


Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.
 

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut