VHF SRC-bok

Årets båtklubb 2010 utsedd

Heleneborgs Båtklubb, Årets båtklubb 2010


Bengt Utterström 2011-02-09

Årets båtklubb 2010. Glada mottagare av priset var från vänster, Peter Fägersten och Pelle Emmerling från Heleneborgs Båtklubb.
Bild:Lars-Åke Redéen, Båtliv
Årets båtklubb 2010. Glada mottagare av priset var från vänster, Peter Fägersten och Pelle Emmerling från Heleneborgs Båtklubb.

Heleneborgs Båtklubb har utsetts till Årets Båtklubb 2010 av Svenska Båtunionen, SBU. Priset delades ut på Båtmässan i Göteborg fredagen den 4 februari. Prisutdelare var Bengt Gärde, ordförande i Svenska Båtunionen, riksorganisation för landets båtklubbar med totalt 165000 medlemmar.

Klubben fick utmärkelsen bland annat för att den arrangerade Båtklubbarnas Dag 2010 i Stockholm.
Priset är en elegant sjömanskista som är byggd av det kända motorbåtsvarvet Nord West. Under locket fanns det båttillbehör till ett värde av över 100000 kr.
Juryns motivering lyder så här:
"Heleneborgs Båtklubb har i sin verksamhet visat gott kamratskap, skapat trivsam samvaro, gott sjömanskap, arbetat med sjösäkerhet och har förståelse för en god miljö. Klubben har på ett föredömligt sätt satsat på sociala arrangemang för att stärka gemenskapen. Båtklubben var en drivande kraft bakom Båtklubbarnas dag i Stockholm i augusti 2010, något som för allmänheten på ett positivt sätt lyfte fram båtklubbarnas betydelse. Klubben värnar också om det traditionella båtlivet och medlemmarna har en av landets finaste samlingar av äldre träbåtar."

Helenborgs Båtklubb fyllde 90 år 2009 och gav i samband med det ut en jubileumsbok. Titeln "De första 90 gick av bara farten" säger en hel del om klubbens aktivitet.
Inom HBK har en tredjedel av klubbens medlemmar ett förtroende-
uppdrag. De bedriver ungdomsverksamhet i samarbete med andra lokala föreningar och värnar om miljön ur aspekterna: natur, kultur, person och historia.

Här kan du läsa mer om vinnaren. *Klicka vidare*

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utComstedt Hydraulik mars 2021

DieselPower feb 2021

Ultra marin ankare feb 2020


Radarboken

SSRS hälp oss hjälpa dig

Bok Bortom horisonten