VHF/SRC mars 2023

Förra turen gick utmed Norges kust i en kajak

Sören Kjellkvist ska ro till Ryssland utan pengar i fickan


Bengt Utterström 2014-03-24

Sören Kjellkvist ska ro till Ryssland utan pengar i fickan!
Sören Kjellkvist ska ro till Ryssland utan pengar i fickan!

Sören Kjellkvist kommer att ensam ro en liten öppen roddbåt till Ryssland. Han gör det utan pengar i fickan. Sören Kjellkvist vill påvisa att man kan ekoturista klimatsmart i vår vackra närbelägna natur. Det blir heller inget buller eller några avgaser efter honom.

Sören vann Årets Äventyr 2013! Han paddlade hela Norges dramatiska atlantkust. Han startade då utan vare sig mat eller pengar!  Han är även examinerad från Haglöfs Adventure Academy och blev nominerad till Årets Äventyrare 2013. Ett äventyr som resulterade i över 30 tidningsartiklar och två nyhetsinslag på TV samt en trailer och en kortare videodokumentär.


Äventyret är utsedd till en av de 7 finalisterna i Light My Fires världsomspännande bloggtävling. Dagligt bloggande på både svenska och engelska sker på Outsides hemsida, Sörens egen hemsida, Facebook och Fiskejournalens hemsida.


Roddbåten är en Vagabond 4.7 från Row Generation. ”Den är idag det enda alternativet på den svenska marknaden för en sådan här rodd”, säger Sören Kjellkvist. Den är konstruerad för rodd i oskyddade vatten med höga vågor och kraftiga vindar. Roddbåten är osänkbar, självlänsande och har rullsits vilket gör att man kan nyttja benkraften.


Starten är planerad till den 7 juni 2014 från Skandinaviens största outdoor-festival i Stockholm. Platsen är vid Sjöhistoriska riksmuseet på Djurgården. 


DagensBåtliv.se ska försöka följa Sören Kjellkvist på hans äventyr.


Läs mera *Klicka vidare*   


Kommmentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.

 

 


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut