VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.

Nu seglar vår ”nya” HR 352

Av Text & bild: Bengt Utterström 2012-06-25


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.

Totalt 5 kommentarer « Visa hela artikeln
5. Handtag monterade på vindrutan
Av Kjell Bergström 2015-10-18 18:13

Hej,
Tråkigt med sprayhooden som inte passar. Däremot blev jag intresserad av handtagen monterade på sidan av vindrutan. Har du gjort detta? Om ja, kan du lämna lite tips om inköpsställe och monteringsanvisning?

Svar: Handtagen var monterade. Antar att ett vanligt i rostfritt fungerar bra. Det är borrat genom rutans ram. Handtagen är mycket praktiska. Kanske säljer Hallberg Rassy dem.
4. Vrida högtalare
Av Sn 2014-08-04 22:18

Högtalaren som den monterats i masten sprider ljudet vertikalt. Den bör vridas 90 grader. Då får man större horisontell spridning, specellt för högre frekvenser.
3. Åland
Av Freddie Olin Åland 2012-09-30 21:20

Hej!
Hur gick provturen till Åbo? Jag bor på Åland och funderar på en 352, vill segla till Norge och Skottland bla.. Har ni sett till någon bölpest el dyl? Har de inbyggda tankarna varit täta? Har utrymmet i sittbrunnen räckt till? Ska jag satsa på rullmast el vanlig rigg? Det har varit mycket funderingar på båtval men era artiklar har rätat ut många frågetecken!
mvh
Freddie Olin

Svar: Provturen gick till Nystad och det var bra. Vi har inte sett någon böldpest. Tankar är täta, men packningarna till färskvattentankens manluckor håller inte tätt. Vi byter till nästa vår. Sittbrunnen räcker för oss. Som mest har vi varit fyra vuxna under fyra dagar.
Vi tycker gamla originalmasten fungerar fint och vi har inga planer på att byta rigg.
Lycka till!
Bengt Utterström
2. Sprayhoodleverans från Rössy
Av Mörkrädd 2012-08-10 19:17

Hej Bengt,
jag sitter i samma båt som du gör, dvs äger sedan drygt 10 år en äldre (1981) HR 352, med likartade bekymmer som du just gripit dig an. Senaste vintern var båten på Orust hos en avläggare till HR för åtgärdande av teakdäcket, som läckte som ett såll, via olika genomföringar. Resultatet av åtgärden (förnyande av teakdäck) har hittills visat sig lovande. I samband med vinterförvaringen på Orust beställdes även en ny sprayhood, vilken av oklar anledning missades, och omkr. 1 juli då vi hämtade båten gick det inte att få fram någon ny i en hast. Jag har därefter mailat till Rössy med förfrågan om pris- och leveransuppgifter, samt ägnat större delen av dagen åt att försöka ringa dem - i samtliga fall utan svar. När jag nu betraktar bilden av din "nya" trasa till sprayhood blir jag mörkrädd, hur kan du betrakta resultatet som godkännt? Det är ju en stor glipa mellan sprayhood och vindrutans ram. Och hur kan du bortse från att de negligerar din, vad jag förstår, reklamation? Vågar jag över huvud taget anlita denna firma, som lär vara HR:s hovleverantör, fortsättningsvis?

Lennart Heyner
Lidingö
1. Rimligt och förståndigt
Av Henn Avasalu Södertälje 2012-06-26 16:24

Detta förefaller mig vara helt rätt handlat i dag, med det utbud som finns,varav det mesta är renoverbart till en rimlig kostnad.Möjliggör alltså ett båtliv för många inom gripbara ekonomiska ramar.Det finns så mycket att hämta bland t ex halvtonnar-och kringliggande storlekar,vilka alla ger en bra båt med många års brukande framöver -allt utan att inteckna kåken över nock eller annars plågas av jättehöga lån....