VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Hydrographica 2017

Båtsportkort Sörmlandskusten och uppdaterad Genvägsbok


Bengt Utterström 2017-01-22

Hydrographica har gjort ett båtsportkort över sjöfyran Sörmlandskusten. I mitten ser vi Västra stendörren. Finns att köpa på kommande båtmässa Allt för sjön.
Hydrographica har gjort ett båtsportkort över sjöfyran Sörmlandskusten. I mitten ser vi Västra stendörren. Finns att köpa på kommande båtmässa Allt för sjön.

Hydropgraphicas kartografer har jobbat flitigt under det gångna året, vilket vi numera är bortskämda med. Största nyheten är båtsportkortet över Sörmlandsskärgården. Genvägsboken kommer i en utökad och uppdaterad utgåva. Ett nytt översiktskort som täcker området från Södertälje/Landsort ned till Västervik finns också med bland årets nyheter.

Sjöfyran i båtsportkort
Den fina leden från strax väster om Landsort och vidare bort emot Oxelösund i Sörmlandsskärgården kallas populärt för Sjöfyran. Namnet syftar på Europaväg 4 på grund av all båttrafik. Till våren finns delar av sträckan i Båtsportkortsformat utgivet av Hydrographica. De som känner området vet vilka fina möjligheter det erbjuder. Säkert är det fler än jag som tänker på gamla undervisningssjökortet 722 när vi ser området framför oss. Nya båtsportkortet kommer att öppna denna vackra skärgård på ett helt annat sätt än vad vi sett tidigare.

 Båtsportkortet är på 16 sidor och täcker de centrala delarna av området i detaljerad skala 1:10 000. Sjökorten är gjorda efter en helt ny sjömätning, berättar Lasse Granath på Hydrographica. ”Nu kan man göra trygga vägval även utanför farlederna, och möjligheten att finna nya hamnar ökar radikalt.” säger Lasse Granath.


Båtsportkort 617-01 är utfört i spiralbundet A3-format och tryckt på vattenbeständig plast.

 


Översiktskort Södertälje – Västervik


Ett nytt översikskort, HG62, i skala 1:100 000 som sträcker sig från Södertälje och Landsort ned till Västervik hör också till årets nyheter. Översiktskortet är en fortsättning på de mycket uppskattade översikts- och planeringskorten HG61 Arholma-Landsort och HG11 Mälaren.

Alla leder och all dagerutprickning finns med och det är tänkt att fungera som planeringskort och som nödkort om elektroniken slutar att fungera. Översiktskorten HG61 och HG62 kommer dessutom att ges ut som väggkartor i flera olika format.


Genvägar i Stockholms skärgård i utökad upplaga


Första utgåvan av boken Genvägar kom 2011 och blev då årets nyhet på båtmässan Allt för sjön. Första upplagan Genvägar är slutsåld, men till båtmässan i Stockholm kommer andra utgåvan i ny moderniserad och utökad version. Nya Genvägsboken innehåller 22 nya genvägar i Stockholms skärgård.

Från Hydrographica hälsar man att ”bättre och säkrare anvisningar på spännande smitvägar i skärgården finns inte.”


Utöver ovan nämnda helt nya produkter kommer fyra av Hydrographicas tidigare sjökort i Stockholms skärgård att ges ut i nya och förbättrade utgåvor. Dessa är:
613-01 Rödlöga.
613-11 Stora Nassa.
613-12 Gillöga.
616-02 Långviksskär – Hallskär.

www.hydrographica.se

Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut