VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.
Spännande föredrag på båtmässan

Allt för sjön och segling bortom horisonten


Magnus Lindén 2018-02-27


Båtmässan Allt för sjön har, utöver många nya motor- och segelbåtar, ett fullspäckat program för de som gillar att lyssna på seglingsäventyr utanför svenska kusten. Det sker i form av föredrag och bland föredragshållarna finns ett antal kända kvinnor och män som seglat bortom horisonten. Allt för sjön pågår mellan 2 – 11 mars.

Allt för sjön erbjuder mycket för de som vill segla bortom horisonten. Detta oavsett om det är på egen köl, med charterbåt eller som betald besättning. Man kan välja någon av de halvtimmes långa presentationer som sker i Sailforum, gå på ett långfärdsseminarium eller besöka någon av montrarna där man kan prata med långfärdsseglare.

 


Milo Dahlmann
Milo Dahlmann

Sailforum i A-hallen har många intressanta presentationer. Här berättar Linda Lindenau om att korsa Atlanten och gå igenom Panamakanalen, Birgitta Silfverhielm om sin segling till Shetland och Skottland och meteorologen Anders Ljungkvist om hur man kan undvika överfallsväder med hjälp av mobilen. Karl Nordström pratar om segling till fem länder mellan Dublin och Funchal och Tobias Törnebohm berättar om sin segling the Orkney och om Skottlands kanaler. Claes Wessberg beskriver en seglats från Medelhavet till Svarta havet via Dardanellerna och Bosporen.

Jag håller tre olika presentationer. Dessa är om grekiska smultronställen, hur det är att bo ombord på en segelbåt och skillnader mellan att segla i skärgården och bortom horisonten. För hela programmet på Sailforum.
 *Klicka vidare*

 

 

Det händer saker i montrarna också. Oceanseglingsklubben, OSK, har en monter som bemannas av medlemmar. De flesta av dem har varit ute och seglat bortom horisonten. Svenska Kryssarklubben, med sin sektion Medelhavsseglarna, har också montrar där mycket kunskap finns samlad. Många charterbolag kan svara på frågor om hur det är att segla i olika områden i världen. Marina skolor som utbildar både yrkesbesättning och fritidsskeppare kan berätta om utbildningar som är nyttiga, och ibland nödvändiga, för att segla bortom horisonten.

 


Linda Lindenau
Linda Lindenau

Det kommer också vara ett långfärdsseminarium i Svenska Kryssarklubbens regi på lördag den 10:e mars mellan klockan 13 och 16. Talare är Milo Dahlmann, Linda Lindenau och Thomas & Margareta Veber. Ämnena handlar om ensamsegling, hur man förbereder en båt för en jorden-runt-segling och hur man som familj seglar till Västindien fram och tillbaka. För hela programmet och hur man anmäler sig.
*Klicka vidare*

 Om man vill jämföra försäkringar eller priser på båtprylar, eller bara hålla sig uppdaterad på det senaste utvecklingen när det gäller marin utrusning, så är båtmässan den rätta platsen. Det kan vara funderingar om ett nytt segel, om riggen behöver uppgraderas eller ny elektronik eller kommunikationsutrustning. Båtmässan är en inspirationskälla att skaffa sig kunskap och information som underlättar när man vill segla bortom horisonten.

 

Jag kommer ha en egen monter där alla kan testa om man passar för långfärdssegling och köpa min bok ”Bortom horisonten” till mässpriset 150:-. I montern kommer också gäster som långseglar att finnas under veckan så de som vill kan prata om segling bortom horisonten med mig eller gästerna. Det är bland annat Milo Dahlmann, Linda Lindenau, Tobias Törnebohm, Birgitta Silfverhielm, Lars Hässler och Gabriel Heyman. Information om vilken tid de kommer att vara i montern och vad du kan prata med dem om finns här

*Klicka vidare*Kommentera
gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut