VHF/SRC mars 2023
Düsseldorf Boot 2020, större än någonsin

Düsseldorfs båtmässa satsar på mer utställningsyta och förnyelse


Bengt Utterström 2019-10-18


Düsseldorfs båtmässa är redan världens största inomhusbåtmässa, men de hindrar inte arrangören från att växa och bli ännu större. En nybyggd utställningshall, motsvarande 1,5 fotbollsplaner i storlek, står klar till båtmässan i januari 2020. I den visas motorbåtar i storlek 10 till 20 meter. Totalt har mässan 17 utställningshallar och cirka 220 000 kvadratmeter utställningsyta.


<span>Petros Michelidakis, VD för Düsseldorfs båtmässa</span>
Petros Michelidakis, VD för Düsseldorfs båtmässa

”Det är inte bara nya hall 1 på 12 000kvm som är nytt för Boot 2020”, säger Petros Michelidakis, VD för Düsseldorfs båtmässa, när jag träffar honom på ett pressmöte i Köpenhamn. ”Vi samlar motorbåtar i en del av mässan, nämligen i hallarna 1,3,4 och 5 som ligger i bredvid varandra. I anslutning till dem ligger hall 9 som har ribb och jollar. I hall 6, som tidigare var vår Superyacht-hall, visar vi större motorbåtar och stora Ribb. En av dem kostar 2 miljoner Euro. Den hallen kallar vi numera för ”Superboats”. Motorbåtar i trä har vi samlat i hall 5.

 

Världens största dykutställning och andra vattensporter finns i hallarna 11 till 14 tillsammans med vattenturism. Där finns även alla fototillbehör samlade. Tillbehören hittar vi som vanligt i hall 10 och halva hall 11. På det här sättet samlar vi motorbåtshallarna och vattenturism var för sig. Segelbåtshallarna, hall 15 till 17 är oförändrade och ligger på samma plats”, avslutar Petros Michelidakis.

 

Ett trevligt inslag är den marina konsthallen, hall 7. Den som gillar windsurfing och wakeboard har en egen hall 8. Där finns en mängd aktiviteter, många i bassäng.

 

Dusseldorfs båtmässa är gigantisk. Där finns också det bredaste utbudet av segel- och motorbåtar. Den som letar en segel- eller motorbåt som inte ser ut som alla nya moderna får också sitt lystmäte tillgodosett.

 

Eldrift har nu blivit så vanligt att de båtarna är inte längre samlade på samma ställe utan de finns hos respektive utställare.

 

Några mässfakta:

I hall 1 finns medelstora motorbåtar 30 till 60 fot. Bland dem finns Jeanneau, Bénéteau, Bavaria, Sealine, Greenline och de populära, mysiga nederländska stålyachterna från det klassiska varvet Linssen. En ny entré, entré syd, är byggd i anslutning till hallen.

I hall 3 finns utbudet av motorbåtar där nybörjare står i centrum.

I hall 4 är sportbåtstillverkare med motorbåtar på 10 meter och längre samlade.

Hall 5-7a, där är all lyx samlad från tenderbåtar till superyachts.

Hall 9 -11 har ett stort utbud av ribb, jollar, tillbehör, motorer och utrustning.

Hall 15 till 17 är segling. Här finns de stora varven som Hanse, Bavaria, Hallberg-Rassy och även storseglare så som Oyster och Nautors Swan. Bland de stora finns också mängder med mindre ruffade segelbåtar.

Cirka 250 000 besökare ser Dusseldorf Boot under 9 mässdagar. Av dessa beräknas 75 000 komma från 130 andra länder än Tyskland. Av totalt cirka 1980 utställare kommer 1187 från 74 olika länder.

År 2020 är mässan är fullbokad.

 

Mässdagar:

Lördag 18 januari till söndag 26 januari 2020. Enklast åker man spårvagn från centrum till mässan. Ändhållplatsen har egen entré till mässan.

www.boot.de

 
Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.

 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut