VHF/SRC mars 2023

Skrev första handboken om GPS

Magnus Lindén, långseglare, skriver för DagensBåtliv.se


Bengt Utterström 2016-02-19

Långseglaren Magnus Lindéns senaste bok heter \
Långseglaren Magnus Lindéns senaste bok heter "Bortom horisonten."

Magnus Lindén tillhör den skara svenskar som seglat mera och längre än de flesta av oss. Genom åren har det blivit ett stort antal transport- och charterseglingar. Magnus Lindén upptäckte redan i tonåren kärleken till båtlivet. Han har seglat som skeppare på olika Swanbåtar från 48 till 72 fot, och många andra kända fabrikat, lite av drömbåtar. Idag har Magnus en 52 fots segelbåt och seglar gärna med ”paying crew” i Medelhavet. Vintertid hittar vi honom som professionell kommunikatör, just nu på uppdrag hos ett börsnoterat bolag.


DagensBåtliv.se hälsar Magnus Lindén välkommen som ny skribent hos oss. Magnus kommer att dela med sig av sin stora erfarenhet från seglatser bortom horisonten. De första artiklarna kommer handla om ankring, den första kommer inom någon några dagar.


Magnus Lindén presenterar sig:

Min passion är segling, eller snarare den livsstil som båtar och segling gör möjligt. En känsla av frihet och närhet. Frihet att kunna utforska en spännande och fantastisk värld med hjälp av naturens egna krafter. Närhet till naturen, dig själv, de som finns ombord och de nya människor och miljöer som man kommer i kontakt med under resans gång. Samtidigt som all nödvändig bekvämlighet finns ombord. Livet blir ärligare där sambandet mellan orsak och verkan blir tydligt, och där den egna förmågan att lösa de utmaningarna som dyker upp blir en del av njutningen.


Magnus Lindén långseglare

Magnus Lindén skrev den första handboken om GPS. Året var 1999.
Magnus Lindén skrev den första handboken om GPS. Året var 1999.

Under den största delen av mitt liv har jag haft privilegiet att ha segling och båtliv som försörjning. Det har varit en tonårstid med träbåtar i skärgården, en karriär som charterskeppare på världshaven, en period som frilansjournalist för båttidningar i kombination med leveransseglingar, en lugnare tid med familjeliv, 8-5 jobb och semestersegling i skärgården. Det har blivit över 100 000 sjömil genom åren, mest i Västindien, Medelhavet och Skandinavien, men även genom både Panama- och Suezkanalen och i Patagonien, Japan och Centralamerika.


Under alla perioder har jag undervisat i navigation i olika former, något jag nu gör i Studieförbundet Medborgarskolans regi i Stockholm med omnejd. För närvarande sker en upptrappning av båtlivet igen med inköp av en Solitaire 52:a som ligger i Medelhavet. Jag tar numera tjänstledigt under sommarmånaderna och seglar med paying crew ombord eller har kurser i långfärdssegling. Erfarenheterna från mitt seglarliv har jag samlat i boken Bortom horisonten.

 

Jag ser fram emot att börja ett samarbete med DagensBåtliv.se och jag tycker det är trevligt om ni läsare hör av er.


Magnus Lindén

magnus@bortomhorisonten.nu

”Bortom Horisonten”

Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut