VHF/SRC mars 2023

Första pris till Luleå

Vinnare är seglande kvinna som bygger nätverk


Bengt Utterström 2010-12-20

Förstapris är Baltics stora nyhet 2011, räddningsvästen Race 150N med inbyggd sprayhood, livsele, nödljus och grenband. Vinnare är Lena Kempén i Luleå.
Förstapris är Baltics stora nyhet 2011, räddningsvästen Race 150N med inbyggd sprayhood, livsele, nödljus och grenband. Vinnare är Lena Kempén i Luleå.

Vår tävling, där ni läsare ombads berätta hur ni sprider DagensBåtliv.se till andra, är nu avgjord. Juryn har inte haft det lätt att fördela priserna bland alla fina svar som inkommit.

Första pris till Luleå
Förstapriset går till Lena Kempén i Luleå. Här är hennes egna ord hur hon sprider DagensBåtliv.se:

"Efter att ha deltagit i SBU:s (Svenska Båtunionen) jämställdhetsprojekt Kvinnliga förebilder i båtlivet, kom jag med i dess nätverk på facebook. Det kändes motvilligt för en 50-plussare att gå med där, men snart upptäckte jag att det var ett perfekt sätt för att skapa och upprätthålla kontakt mellan oss båtkvinnor. Så, jag startade upp ett eget nätverk för oss nordliga kvinnor (Norrbotten), för att bl a hitta varandra inför olika seglingar. Vi är nu 37 medlemmar. Dessutom har jag gått med i det landsomfattande nätverket Ta rodret, kvinna (skapat av Linda Lindenau). Alla dessa kvinnor har nu fått tips om nättidningen DagensBåtliv.se. Såväl nyttiga tips om digitala sjökort, julklappsböcker men även katastrof-teasers om de olyckliga haveristerna lockar till att ta en titt på hemsidan."

Juryn föll direkt för Lenas initiativ. Tack Lena!


Baltics poulära räddningsväst Argus med livsele är vårt andra pris.
Baltics poulära räddningsväst Argus med livsele är vårt andra pris.


Andra pris

Så här ser ett utsnitt ur Karlskrona Segelsällskaps fina hemsida ut.
Så här ser ett utsnitt ur Karlskrona Segelsällskaps fina hemsida ut.

Kenneth Helander i Karlskrona segelklubb får vårt andra pris som är Baltics räddningsväst Argus 150 N med livsele.
Så här skrev Kenneth till oss:
"Jättetrevligt med en ny och fräsch båttidning, verkar mycket lovande. Mitt bidrag till att sprida informationen är följande:
Jag är webmaster för Karlskrona Segelsällskaps (KSS) hemsida (www.knss.nu). Där har jag nu lagt en annons plus länk till er hemsida. Vi har ca 500 medlemmar så ett antal nya läsare kommer ni med säkerhet att få."

Sådana intiativ gillar juryn. Tack Kenneth och grattis till andrapriset.


Tredje pris


Signaturen Christer får vårt tredje pris. Så här lyder hans bidrag:
"Jag har lagt upp er förnämliga tidning som startsida och uppmanar alla mina vänner (mail, personsamtal, facebook)att göra detsamma."

Sådana privata initiativ gör juryn glad. Tack Christer! Vi sänder Ola Skinnarmos bok, Skinnarmo och Nordostpassagen. Ett praktverk i text och bild om den segling genom Nordostpassagen som Ola och hans besättning gjorde under förra året. 

Juryn har bestått av Bengt Utterström och Lars W Gustavsson. Vi tackar för allla fina bidrag och för er hjälp av sprida DagensBåtliv.se. Ett Hedersomnämndade ger vi gärna till många, men speciellt till Daniel Persson i Örnsköldsvik som var snubblande nära att få ett pris. Juryns beslut kan inte överklagas.

Vi vill också sända ett hjärtligt tack till Baltic och bokförlaget Max Ström som hjälpt oss med fina priser.

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut