VHF SRC-bok

På gång:
Många är vi som undrar vad Sjöfartsverket håller på med när det gäller sjökorten och i mörkblå farvatten.
Garmin och Navionics sjökort 2022
Av Patrick Lindahl 2022-03-02


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.

Totalt 1 kommentarer « Visa hela artikeln
1. Bättre sjökort men sämre uppdateringar
Av Gunnar Hammarstrand 2022-03-10 10:43De elektroniska sjökorten har blivit bättre och bättre med åren och dessutom sjunkit i pris.
För fritidsbåtar har integrationen med Hydrographicas detaljerade kort varit särskilt värdefull och det är nog svårt att hitta en övernattningsbar båt som inte har en plotter installerad. Att korten sen går att installera i mobilen/surfplattan är ett extra plus.
Ofta så erbjuds kunden en fri uppgradering vilket hittills har känts som ett fint erbjudande.
Med sjöfartsverkets nya riktlinjer och införande av nationell strandlinje och ändring av befintliga djupsiffror är uppgradering dessvärre mer av ett hot än en bonus. Flera artiklar i båttidningar har uppmärksammat problemet med sjöfartsverkets nya sjökort som stänger igen vikar och sund med mörkblå markering där det tidigare varit/är fullt farbart. Av någon anledning läggs dessutom nya grund in som korsmarkeringar i korten där det inte finns några kända hinder. Det här gäller tydligen hela kusten från Haparanda till Strömstad. Sjökortsföretagen måste förhålla sig till detta och meddela kunderna vad som händer vid en eventuell uppgradering. Blir man av med alla sina gamla djupsiffror och farbara sund och får stå där med lång näsa eller vad är det som kommer att gälla.

Jabsko jan 2022 Comstedt

Ultra marin ankare feb 2020


Radarboken

SSRS hälp oss hjälpa dig

Bok Bortom horisonten