VHF/SRC mars 2023
Öppet Varv i Ellös blir av

Marstrands- och Gustavsbergs flytande båtmässor ställs in


Bengt Utterström 2020-06-09

Bild:Sweboat

De två flytande båtmässorna Marstrand Boat Show och Gustavsbergs båtmässa Allt på sjön ställs in i år meddelar arrangören Sweboat i ett pressmededelande. Anledningen är att det råder ett fortsatt förbud för sammankomster över 50 personer, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.

Öppet varv, som arrangeras av Hallberg-Rassy Varvs AB i Ellös blir av och håller öppet under fem dagar enligt Hallberg-Rassy Varvs VD Magnus Rassy. Men det blir restriktioner på grund av rådande omständigheter och endast förhandsbokning.

Mats Eriksson, VD på Båtbranschens Riksförbund Sweboat:
"Det råder ett fortsatt förbud mot större sammankomster över 50 personer, och med respekt för alla samarbetspartners och utställares planering för hösten, så vill vi inte vänta längre med ett beslut och därmed den här informationen. Sweboats styrelse har fattat det tunga, men logiska beslutet att ställa in höstens flytande mässor på väst- och ostkusten.


Hösten är för många i branschen en viktig försäljningsperiod och är samtidigt startskottet för nästa års försäljning. Därför vill vi som branschförbund fortsätta att hålla igång försäljningen och vi arbetar för fullt med kreativa alternativ under samma period.

Samtidigt kan vi glädjas åt att denna sommar kommer gå till historien som båtlivets år, då hemmasemester är det som gäller för oss i Sverige. Vi ser ju alla den enorma efterfrågan som råder på både nya och begagnade båtar just nu, och de som redan har båt planerar att använda den i större utsträckning än tidigare.

Så, Coronaviruset stoppar våra fysiska mässor i höst, men stoppar inte båtlivet - om vi tar ansvar och visar hänsyn på sjön", avslutar Mats Eriksson. 


Öppet Varv i Ellös 21 - 25 augusti


Öppet Varv genomförs med båtar i vattnet och båtproduktion, säger Magnus Rassy och fortsätter:
"Öppet Varv är ett viktigt event för både besökare och deltagande företag. Därför kommer Öppet Varv att genomföras under förlängda öppettider den 21-25 augusti, inom ramen för de rekommendationer som gäller.

Av förståeliga skäl kommer det inte fullt ut bli som ett vanligt år. Öppet Varv kommer endast att kunna besökas efter att förbokning har gjorts via öppetvarv.se. Besökare erbjuds att boka en begränsad tid så att det samtidigt inte är mer än 50 personer på bryggor och hamnplan. Tack vare ett rullande schema kan ändå så mycket som drygt 1 000 intresserade personer besöka Öppet Varv, utspritt över fem dagar.

Inga tältutställare på land
Detta kräver dock en slimmad organisation under öppettiderna med så få utställande personer som möjligt, för att ge plats till så många besökare som möjligt. Det gör att Öppet Varv kommer att visa båtar från många olika båttillverkare i vattnet och dessutom båtproduktion i varvslokalerna, men inte ha tältutställare på landbacken.

Öppettiderna utökas för att ta emot fler besökare över tid. Man kommer att kunna se på båtar fredagen den 21 augusti till tisdagen den 25 augusti. Och själva varvslokalerna med båtproduktion kommer att kunna bokas fredag 21 augusti kl 14.30- 19.00 samt lördag-söndag 22-23 augusti kl 10.00-19.00", avslutar Magnus Rassy.

 


Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut