VHF/SRC mars 2023

Eriksbergs flytande båtmässa i Göteborg 2023


Text & bild: Patrick Lindahl 2023-04-16


Våren är på gång och med den båtmässorna. Eriksbergs Båtmässa i Göteborg gick av stapeln under helgen, 14 till 16 april. Fritt inträde bidrog till att även de som bara är ute och flanerar kikar in på mässan. Besökarna var många under lördagen och söndagen.

Ett litet axplock bland utställarna: 


Seldén Furlex CXe


Seldén visade sin senaste eldrivna Furlex CXe för gennaker och undanvindssegel. Snurrar upp ditt segel på mindre än 10 sekunder. Två hastigheter gör att den kan också köras långsammare. Finns i olika storlekar och för olika montage. 


Wema instrument


Wema instrument, som marknadsförs av Frigus i Västra Frölunda, visade upp sina givare för bränsle, vatten, roderlägesgivare med mera. Dessa ansluts direkt till NMEA2000. Data presenteras antingen på separata instrument eller på navigatorn. Säljs i båttillbehörsbutikerna. 


LED-armatur från Ystads Skeppshandel


Ystad Skeppshandel sålde en liten LED-armatur som laddas med USB-kontakt (ingår). Steglös reglering av ljuset. I svagt ljus lyser i lampan 200 timmar, medan starkaste ljuset drar ur batteriet på 3 timmar. Kan också användas som ankarljus, dock är den inte helt vattentät.  


Tenderbåten HNwila 25 från Lidingö


Hwila 25 tenderbåt är en smäcker båt för transport mellan sitt större skepp och in till bryggan. TIllverkas av Seacastle på Lidingö. Kan fås med Yamaha 25 hk bensinmotor eller med eldrift. Från 770.000:- till ca 1,3 miljoner beroende på utrustning. 


Elegant fenderfäste


Eleganta fenderfästen i läder och med fårull som skydd mot relingen är ingenting nytt. Lite plumpt blir det dock när det hängs fel väg. Fendern är till vänster utanför bild och således håller inte låsråttan fast linan. Den öppnas av belastningen. Den eleganta bygeln till höger är till för att hålla fenderlinan på plats när fendern rullar mot annan båt eller kajen.Kommentera gärna artikeln eller mässan. Ange för- och efternamn samt bostadsort.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut