VHF/SRC distanskurs

På gång:
Det skrivs fortfarande bra böcker om seglatser och sjöliv. Några av de senaste finns i kategorin "Nautiska böcker" i vänstra menyraden. Fyll på skeppsbiblioteket till sommaren.
Årets båtkommun nu vartannat år

Årets Båtklubb 2012 blev Hälleviks Bk


2013-02-05

Ett gäng glada herrar från Hälleviks Bk. Från vänster: Kenny Karlsson, Ulf Persson, Martin Wiklund, Lars Persson och ordförande Yngve Rehnström.
Bild:Lars W Gustavsson
Ett gäng glada herrar från Hälleviks Bk. Från vänster: Kenny Karlsson, Ulf Persson, Martin Wiklund, Lars Persson och ordförande Yngve Rehnström.

Hälleviks Båtklubb från Blekinge har utsetts till Årets Båtklubb 2012. Priset delades ut på Båtmässan i Göteborg 1 februari. Årets båtkommun kommer att utses först 2014 och sedan fortsättningsvis vartannat år.

Hälleviks BK har nominerats av tidningen Båtlivs läsare och valdes ut som förstapristagare av en jury. Prisutdelare var Bengt Gärde, ordförande i Svenska Båtunionen, riksorganisation för landets båtklubbar med totalt 165 000 medlemmar, skriver SBUs tidning Båtliv i ett pressmeddelande.

Priset bestod av en sjömanskista specialbyggd av Nord West Yachts. Den var fylld med båtprylar och tillbehör värda över 100 000 kr.

Juryns motivering till att välja Heleneborgs BK till Hälleviks Båtklubb 2012 lyder så här:

”Hälleviks Båtklubb har på ett fantastiskt sätt utvecklat hamnen och båtlivet i Hällevik. Det är en klubb med många aktiviteter kring det gemensamma intresset för båtliv. Hälleviks Båtklubb har ett tydligt fokus på bra miljö. Klubben har Blå Flagg, båttvätt och toatömning.

Med flera klubbfester varje år är det en bra båtklubb att vistas i året runt. Mycket fin anda och arbetsgemenskap och roliga aktiviteter för både motorbåtsfolk och seglare. En populär gästhamn.”

Årets Båtkommun tillbaka 2014
Undersökningen Årets Båtkommun genomförs nästa gång 2014. Undersökningen, som de senaste tre åren kartlagt båtlivet i svenska kommuner, övergår därmed till att genomföras vartannat år.

" Vi har konstaterat att den utveckling som sker hos kommuner, båtklubbar och kommersiella aktörer ofta har ledtider som är längre än ett år. Som en följd av det kan vi minska frekvensen i undersökningen och ändå få samma bild av hur båtlivet ser ut", säger Mats Eriksson, vd för Sweboat i ett pressmeddelande.

 

Sweboats enkätundersökning Årets Båtkommun kartlägger och jämför förutsättningarna för båtliv i svenska kommuner. Några av de parametrar som undersöks är tillgänglighet, kostnad och kommunalt engagemang.

 

Årets Båtkommun bygger på intervjuer med kommuner, båtklubbar och kommersiella aktörer. Undersökningen leder också fram till en utmärkelse, där den kommun som under året anses erbjuda det bästa båtlivet premieras.

 

"Med hjälp av alla som svarar på vår enkät får vi viktiga kunskaper om båtlivet i Sveriges kommuner och kan lyfta fram goda exempel. De tjänar förhoppningsvis som inspiration till nya goda initiativ runt om i landet. Nu ser vi fram emot nästa undersökning som genomförs vintern och våren 2014", säger Mats Eriksson.

Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.


Tipsa en vän     Skriv ut
Navinordic maj 2020

Dieselpower feb 2019

Comstedt mjukstängande lock

Ultra marin ankare feb 2020

Radarboken

SSRS hälp oss hjälpa dig

Bok Bortom horisonten