VHF/SRC distanskurs
Diesel Power 2014 maj

På gång:
Ringrostig i navigation?
Bengt O Hults klassiker

Nautisk Uppslagsbok
lever vidare genom DagensBåtliv.se


Bengt Utterström 2012-01-08

Nautisk Uppslagsbok av Bengt O Hult innehåller 3300 uppslagsord. DagensBåtliv.se kan nu sälja boken direkt till våra läsare för endast 98 kronor (ord. pris 195:-). Se slutet av artikeln för beställning.
Nautisk Uppslagsbok av Bengt O Hult innehåller 3300 uppslagsord. DagensBåtliv.se kan nu sälja boken direkt till våra läsare för endast 98 kronor (ord. pris 195:-). Se slutet av artikeln för beställning.

Nautiskt Uppslagsbok säljs numera genom DagensBåtliv.se. Den klassiska uppslagsboken, som innehåller 3300 uppslagsord, har utgått ut Norstedts sortiment. Genom ett avtal med författaren Bengt O Hult säljs nu Nautisk Uppslagsbok direkt från Dagens Båtliv AB.

"Jag är glad över att vi hittat varandra och att Nautiskt Uppslagsbok lever vidare genom DagensBåtliv.se", säger Bengt O Hult. Nautisk Uppslagsbok håller mig sysselsatt. Jag går mest jämt och funderar på nya ord", berättar Bengt O som fyller 90 år i vår.

Nautisk Uppslagsbok

Alla båtintresserade har något att hämta i Nautisk Uppslagsbok, oavsett om man är allmänt nyfiken, söker information om den senaste tekniska utvecklingen eller vill veta mer om fartyg och båtar i äldre tider.

Båtens delar, olika slags utrustning, de viktigaste sjövägsreglerna, utprickning, väder, fyrar, biografiska uppgifter och mycket annat behandlas utförligt. En mängd illustrationer förtydligar uppslagsorden.
Den som undrar om gamla begrepp och benämningar finner också svar på sina frågor och likaså den som vill veta mera om elektronik, moderna segel och syntetiskt tågvirke av olika slag.

De olympiska segelbåtarna och ett urval andra klasser beskrivs, liksom de viktigaste begreppen vid kappsegling.

Lite sjöhistoria, särskilt sådan som inte är lätt åtkomlig på annat håll, finns också med. Dessutom ingår tabeller över vindhastigheter samt internationella kappseglingsbåtars nationalitetsbeteckningar.

Den här fjärde inbundna upplagan, är både aktualiserad och utökad.
Nautisk Uppslagsbok är en naturlig del av skeppsbiblioteket, både för inhämtande av fakta och för frågesport ombord.

Bengt O Hult

Författaren Bengt O Hult har skrivit ett tiotal böcker inom sjösport och kappsegling. Bengt O är landets mest anlitade översättare av nautisk litteratur. Hela 68 böcker har han översatt från engelska, tyska och danska.

Nestor som kappseglingsdomare
Utöver detta har han varit verksam som domare i världs- och Europamästerskap i kappsegling under 25 års tid. Bengt O har dömt kappsegling i alla världsdelar. Det blev 29 Europamästerskap och 41 världsmästerskap. Bengt O utbildar också seglare och blivande domare i kappseglingsregler.

Hur fick du idén till Nautisk Uppslagsbok undrar vi?
"En dag ringde en dam från Rabén Prisma och undrade om jag känner någon som skulle kunna skriva en nautisk uppslagsbok", berättar Bengt O. "Har du frågat mig?, svarade jag henne. Nej sa hon. Men gör det då, sa jag och på den vägen är det."

Sandhamn och KSSS

Bengt O Hult bor i Sandhamn på somrarna och han är fortfarande aktiv i allt av intresse som rör kappsegling. "Nu för tiden undviker jag med ålders rätt att sitta i en gummibåt och döma kappsegling. Det är en fördel med Gotland runt, det följer jag från KSSS kansli", avslutar Bengt O Hult.

//

Nautisk Uppslagsbok kostar 98 kronor (förr 195:-) plus postens porto. Boken är tryckt 2008 och är den fjärde utgåvan.

Beställ Nautisk Uppslagsbok genom att sända oss ett mail med dina adressuppgifter. Betalning mot faktura.
*Klicka*

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
1. Fin bok! Andreas Tornesel, Västerås 2012-01-24