VHF/SRC mars 2023

Produkter från Allt för sjön

Jumps power:
Uppges starta motorn när batteriet är tömt

Wichard: Ny praktisk hake för mantågsöppning


Bengt Utterström 2018-03-26

Jump Power är ett litet portabelt startbatteri för nödstart om båtens startbatteri inte orkar. Till höger i bild Wichards nya hake för mantågsöppning.
Jump Power är ett litet portabelt startbatteri för nödstart om båtens startbatteri inte orkar. Till höger i bild Wichards nya hake för mantågsöppning.

Jumps Power är batterier som uppges fungera som starthjälp om båtens startbatteri inte förmår starta motorn.

Wichard, kända för sina starka rostfria beslag, har utvecklat en ny krok för mantågsöppning. Den nya kroken påminner om ändbeslaget på en spinnakerbom.


Om startbatteriet inte orkar dra igång motorn är man som båtägare strandsatt. Nya motorer saknar vev och hög kompression gör att man ändå inte skulle orka att veva igång motorn. Lösningen kan vara Jumps Power. Det är ett litet Li-lon batteri på 12 volt som uppges kunna starta både bensin- och dieselmotorer. Batteriet finns i olika storlekar och det minsta, AMG5T, uppges starta bensinmotorer på upp till 3,5 liters volym och dieselmotorer på 2 liter. Det lilla batteriet kopplas med medföljande kabelskor direkt på befintligt startbatteri. Kostar 1 795 kronor.

Det största batteriet av de sex är AMG24 som fungerar både för 12- och 24 volts system. Det uppges kunna starta ”stora lastbilsmotorer” och kostar 3 995 kronor.

Batterierna fungerar även som laddare för mobiltelefoner eller surfplattor med mera. Kabelskona är gnist- och polsäkra. Själva batteriet uppges kunna laddas på cirka 1 timma.

Mer information här: www.laddad.se


Ny mantågshake från Wichard

Den nya mantågshaken från Wichard, som används för att öppna mantåget, ska vara lättare att använda enligt utställaren. Det finns två varianter av haken beroende på wirens ändgänga. Passar både för M6 eller M8 gänga. Fördelen med den nya haken är att belastningen ligger på ändstycket och påverkar inte själva mekanism vilken de äldre hakarna gör. Äldre hakar kan vara svåra att öppna om mantåget är för hårt sträckt.

Prislappen uppges ligga runt 400 kronor per styck. Säljs av välsorterade tillbehörsbutiker.

Se Wichards katalog under marint här: www.wichard.com


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut