VHF/SRC mars 2023

Är Viamare på väg att göra båtlivet till en klassfråga?
Av Bengt Utterström 2011-06-27


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.





Totalt 3 kommentarer « Visa hela artikeln
3. Gästhamn
Av PM4M 2011-07-27 13:12

Om man rustar sin båt med elsystem och allt annat som gör det bekvämt, så tror jag inte att man är beredd att betala 280kr/natt bara för att det ingår Bastu,tvättstuga,el, internet, etc.
Det räcker med vatten för våran del och då tycker jag att det känns oskäligt att betala för det jag ej använder. Finns möjlighet till el för alla överallt? Då kommer alla segelbåtar och kanske även motorbåtar att köra med kupe' värmare typ "bil". Nej Titta på den sunt vänliga Gästhamnen i Nynäshamn där betalar man för det man använder. Vi har dator hemma likaså tvättstuga så det vill vi inte betala för där vi ej använder detta, likaså gäller elen.
2. Gillar inte Sandhamns gästhamnsincheckning
Av Sandhamnsseglaren 2011-06-28 10:14

Om den "nya" gästhamnen i Sandhamn!
Jag blev smått konfunderad när jag vid mitt besökte gästhamnen i Sandhamn för ett par helger sedan var ombedd att "checka in" med fullständiga personuppgifter inkl. e-postadress. På min fråga varför jag måste lämna dessa uppgifter fick jag av hamnpersonalen till svar "om det händer något på bryggan är det bra att veta vilka som legat i hamnen".
När jag kommer hem efter helgen har jag följande e-post i min privata e-postlåda:

Bäste Båtgäst,
Välkommen som medlem i dockspot.com!
Det gläder oss att ni registrerat er och vi hoppas att ni får stor nytta av våra tjänster. Genom att vara registrerad får ni förutom möjligheten att på ett enkelt sätt planera och boka er båtsemester även en förenklad in- och utcheckning som kan nyttjas i många hamnar.
Vi kommer inom kort skicka er mer information och ett medlems id som ni använder när ni checkar in och ut i ett antal hamnar. Vi kommer också att jobba för att ni som medlemmar skall få bra erbjudanden riktade till er som älskar havet.

Vi hälsar er välkommen och hoppas att ni får en härlig båtsommar

Bästa Hälsningar
Team Dockspot

© 2011 dockspot | www.dockspot.com | Dockspot är startat av hängivna båtmänniskor.
Tel: +46 76 339 64 89 | info@dockspot.com

//

Då jag själv använder mig av kundregister i mitt arbete inom marknadsföring har jag en viss orientering i hur diverse kundregister kan användas i komersiella syften. Det känns som om dockspot.com håller på och skapar ett "kundregister" på båtägare med personuppgifter samt båtstorlek och typ. Ett sådant register kan förstås användas i diverse komersiella sammanhang såsom i samband med "bra erbjudanden", önskade eller inte......
Hamnpersonalen information till mig påvisade en bristfällig kunskap om personuppgiftslagen. Det ålägger dem att på ett korrekt sätt informera kunden om vad uppgifterna används till, vilket de inte gjorde. Utrycker kunden en olust att lämna personuppgifter tillhör det också god ton att informera om att man har rätten att få sina uppgifter avregistrerade efter det kundrelationen har avslutats. Ingen sådan information lämnades till mig.

Avslutningsvis vill jag som erfaren seglare utrycka en tveksamhet för tjänsten som bygger på att i förväg boka in gästhamnsbesök. Seglingen går ändå i så stor utsträckning ut på att anpassa sin färd efter väderförhållanden, inte bokningssystem.

Trevlig sommar!
Sandhamnsseglaren
1. Omvänd klassfråga?
Av Fl. Dutchman 2011-06-27 21:45

Bäst att köpa en 50-fotare med plats för 6 personer då blir hamnavgiften bara 50 kr högre. Det blir för dyrt för folkbåten med 2 pers.Kanske därför Strängnäs hamn bara hade 9 gästbåtar en fin lördagkväll för någon vecka sedan. Ta inte lillbåten till stan det kostar 100 kr att förtöja ocn gå på bolaget.