VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.

Färskvattentanken liknade en sumppöl

Av Text & bild: Bengt Utterström 2012-05-21


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.

Totalt 3 kommentarer « Visa hela artikeln
3. Ren vattentank
Av Kate Farkas, Saltsjöbaden 2014-01-05 00:39

Jag har en rostfri vattentank. På hösten öppnar jag mansluckan och torkar ur tanken ordentligt. Kvarvarande vatten i rören och pumparna pumpas ut. Sedan får tanken stå öppen och vädra under vintern. På våren torkas tanken ur igen. Innan första långseglingen häller jag i desinfektionsmedel i tanken och pumpar fram till pumparna. Det är ju lite svårt att få slangar och pumpar rengjorda. Desinfektionsvattnet får stå och verka några timmar. Sedan sköljs allt rent med mycket vatten innan tanken slutligen fylls. Klorin är giftigt även för naturen så det undviker jag. Har aldrig blivit sjuk av vattnet men det kan bli viss smak efter ngr dagar. Petfalskor och dunk kan i så fall användas för att dricka färskvatten.
2. Klorin på våren
Av Hans Friedman Vaxholm 2012-09-23 22:25

Jag har en plasstank på ca 100 liter som desinficerar med klorin varje vår (1/2 liter till full tank). Därefter tre sköjningar med färskvatren. Är alltid noga med att hålla rent slang och lock vid tankning. Använder inget filter eller tillsatser. Läste en test för många sen där båtvatten skickades på analys. I de fall där vattnet var dåligt berodde de på man tankat dåligt vatten. Jag dricker alltid vattnet ur tanken om det inte har stått en längre tid. Har aldrig haft problem med smak eller annat.
1. Färskvattentank
Av Stig Eriksson 2012-05-22 10:30

Hej
Jag har i förebyggande syfte använt vattenreningstabletter (t.ex Biotab från JULA)med bra resultat och det ger ingen smak till vattnet.
Jag använder även en sodastream för att kolsyra det vatten som man skall dricka! Tankvattnet blir då som nytt flaskvatten. Rekommenderas!
Hälsn. Stig Eriksson, Henån