VHF/SRC distanskurs
Vad visar ekolodet?
Av Bengt Utterström 2014-02-14


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.

Totalt 1 kommentarer « Visa hela artikeln
1. Varning för Garmin!
Av Fredrik Fornstad 2014-02-18 10:29

Det är väldigt mycket marketing och tyvärr dålig prestanda när det verkligen gäller.

Jag köpte till exempel Garmins GSD24 + 600Watts genomskrovsgivare P319 med den nya kontakten för ca 1 år sedan att koppla till mitt Garmin-system. Eftersom prestanda var långt ifrån utlovat började jag felsöka och blev mycket förvånad:

Garmins GSD24 kan inte identifiera givaren och kör därför i defaultläge med 500W och fel impedansinställningar, resultatet blir naturligtvis dåligt. Det visar sig att dessa givare är konstruerade på ett sätt så att det aldrig kan fungera som det är tänkt. Garmin har inte ens själva testat detta! Jag kontaktade Garmin i juli 2013 och har varit i kontakt med dem ett otal gånger. De har skickat ärendet vidare till USA och "väntar på besked". Fortfarande idag, i februari 2014, har de ännu inte lyckats hitta någon lösning till problemet. Det är rätt uppenbart att Garmin i Sverige inte har någon möjlighet att påverka. De fortsätter också att marknadsföra denna givare som en 600Watts givare trots att den aldrig kommer att köras med mer än 500 Watt.

Jag vill därför varna presumtiva köpare till Garmins produkter för felaktiga prestandasiffror samt oseriös hantering av kundärenden.

Fredrik Fornstad Sollentuna

Dieselpower feb 2019

RadarbokenSSRS hälp oss hjälpa dig

Bok Bortom horisonten