VHF/SRC mars 2023

På gång:
Vi jobbar med att bli bättre mobilanpassade.
Hydrographica 2019

Översiktskort över Västkusten och mellanskärgården i båtsportkorts-
format


Bengt Utterström 2019-01-31


Stora delar av Västkusten, från Strömstad  i norr och ned mot Kungsbackafjorden i skala 1:100 000 kommer i ett nyproducerat översiktskort från Hydrographica. Det är dubbelsidigt och tryckt på tåligt papper i A1 format.

På ostkusten fortsätter Hydrographica att göra nya sjökort i båtsportkortsformat. Till våren är mellanskärgården, sträckan Lådna – Husaröleden – Möja, samlat i spiralbundet A3 format och innehåller 48 sidor.Hydrographicas översiktskort över västkusten 

Översiktskortet, i skala 1:100 000, är tryckt på två sidor och sträcker sig från Strömstad i norr och Donsö/Styrsö i söder. Formatet är i A1 (60 x 84 cm) och all utprickning finns med. Papperet är av syntet så det tål att vikas och att spilla kaffe på.

 

Lars Granath på Hydrographica berättar att sjökortet inte är tänkt för navigering, men att det är ett komplement till navigatorn. Går den sönder får man en andra chans. Främst är det dock till för översiktlig planering både för skepparen och för de ombordvarande. Det är också lättare att få en uppfattning av sträckor och ger en fin överblick över ett större område än vad navigatorns skärm visar. Den vane navigatören kommer att ha glädje av att utprickningen finns redovisad.

Översiktskortet finns även som väggkarta med tryck på en sida. Formatet är då 56 x 140 cm.


Mellanskärgården i båtsportkortsformat


Mellanskärgården Lådna – Husaröleden – Möja hänger nu ihop i ett spiralbundet 48 sidigt båtsportskortsliknande format. Skalan är den detaljrika på 1:10 000. Nya kompletterande djupmätningar har skett inom området och några helt nya delar har tillkommit. 


Täckningsområdet för de nya specialsjökorten.
Täckningsområdet för de nya specialsjökorten.

Och så lite skvaller: Hamnguiden 8, Arholma – Landsort, kommer i ny utgåva i A4 format till våren. Lars Granath är nu författare till hela guiden.


Hydrographica har inte egen monter på Göteborgs Båtmässa eller Allt för sjön i år. Deras produkter finns dock att köpa i bland annat Erlandsons bryggas monter på båda mässorna. 


Hydrographica

Hydrographica är ett privat bolag som specialiserat sig på att tillverka sjökort i skala 1:10 000. Sjökorten finns över särskilt attraktiva skärgårdsområden, främst på ostkusten. Varje sjökort är nyproducerat med modernaste tekniken. Sjökorten håller mycket hög standard på djupmätning och positionering av grund, skär och öar.


www.hydrographica.se
 


Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut