VHF/SRC distanskurs

På gång:
Det skrivs fortfarande bra böcker om seglatser och sjöliv. Några av de senaste finns i kategorin "Nautiska böcker" i vänstra menyraden. Fyll på skeppsbiblioteket till sommaren.
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
En smäll ingen vill se

Nord West & Najad i konkurs


Bengt Utterström 2013-02-27

Nord West & Najad AB har begärts i konkurs på egen begäran vid Uddevalla tingsrätt i går tisdag kl. 14.15. I konkurs begärdes även bolaget Lyse Plastprodukter AB. Uppgiften bekräftas av Uddevalla tingsrätt nu på morgonen. Nord West & Najad är inte med på båtmässan Allt för sjön som börjar nu på lördag.

Det är styrelsen i Nord West & Najad AB som begärt bolaget i konkurs. Tre dotterbolag berörs. Lyse Plastprodukter AB, som tillverkar skroven till Nord West-båtarna och Najad är också försatt i konkurs på egen begäran. Två övriga dotterbolag, ett i Tyskland och ett i England torde också vara berörda.

Omsättningen uppgick till 307 miljoner kronor för tiden 2011 09 01 - 2012 08 31. Antalet anställda som berörs är cirka 100 och 34 hos Lyse Plastprodukter.

Likviditetsbrist

Styrelseordförande Jan Save berättar för P4 Väst att Nord West & Najad är ett fint företag med fina produkter, men man har inte kunnat få tillräckligt med finansiering, det är alltså en likviditetsbrist, säger han.

P4 väst igen: Varför har ni inte fått in tillräckligt med likviditet?

"Det hänger ihop med den allmänna svårigheter för små företag eller medelstora företag att finansiera sig. Bankerna ställer inte upp tillräckligt. Det har pågått förhandlingar med andra intressenter, men man har inte kunnat föra dem i hamn.

Företaget lanserade en ny båt på båtmässan i Göteborg för några veckor sedan, det här kom oväntat, säger han.

Har ni sålt färre båtar än ni planerat?
"Jag har ingen uppfattning om det. Fram till årsskiftet var försäljningen helt normal.

Nord West köpte i oktober 2011 upp konkursdrabbade segelbåtstillverkaren Najad i Henån.


Kommentera gärna artikeln. Ange för- och efternamn samt bostadsort.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utComstedt mjukstängande lock

Dieselpower feb 2019

Ultra marin ankare feb 2020


Radarboken

SSRS hälp oss hjälpa dig

Bok Bortom horisonten